Soorten trappen
- Steektrap Trap die recht omhoog gaat zonder richtingsverandering en zonder palier. Meestal bestaat deze trap uit rechte treden.
- Rechte trap met palier Trap die ook recht omhoog gaat zonder richtingsverandering met palier. Meestal komt dit voor bij hele lange trappen.
- Rechte trap met kwartdraaiende palier Trap die 90° draait door middel van een palier. De palier kan in het midden, beneden of boven worden geplaatst.
- Rechte trap met dubbel kwartdraaiende palier Trap die 180° draait door van één of twee paliers. Met één palier wordt deze meestal in het midden van de trap gemaakt. Bij twee paliers wordt er vaak één beneden en één boven geplaatst.
- Kwartdraaiende trap Trap die 90° draait door middel van verdreven treden. (Een verdreven trede heeft een smalle en een bredere kant) Deze trap blijft dus stijgen. Door de draaiende treden wordt er normaliter gebruik gemaakt van een gebogen buitentrapboom. Het eerste gedeelte van de trapboom is bol, het tweede gedeelte hol.
- Dubbel kwartdraaiende trap Trap die 180° draait door middel van verdreven treden. Wat betekent dat de trap blijft stijgen. De trap kan één maal 180° draaien (meestal in het midden van de trap) of twee maal 90° (meestal beneden en boven). Op de plaatsen waar de treden draaiend verdreven worden, krijgt men normaliter opnieuw een gebogen trapboom aan de buitenzijde.
- Driekwartdraaiende trap Trap die 270° draait door middel van verdreven treden. Ook deze trap blijft stijgen. Waar de treden verdreven zijn, wordt normaliter opnieuw een gebogen buitentrapboom geplaatst.
- Spiltrap De treden van deze trap vinden aan de binnenkant steun in de trapspil. De buitenkant van de treden kunnen vrij zijn of worden ondersteund door een trapboom of muur.
Blokland Trappen & Timmerwerk
- Benedendamsestraat 7, 4233 EN Ameide
- 0183-510938
- 0627-198751
- Locatie bekijken op Google Maps
